Podujatia

2022

BABIČKA OKRESU STARÁ ĽUBOVŇA 2022
Okresná organizácia Jednoty dôchodcov Slovenska, Ľubovnianske regionálne združenie miest a obcí, Ľubovnianske osvetové stredisko a Mesto Stará Ľubovňa usporiadalo v stredu 26. októbra 2022 v Dome kultúry v Starej Ľubovni okresnú prehliadku BABIČKA OKRESU STARÁ ĽUBOVŇA.
Tento rok sa počas prehliadky predstavilo päť babičiek: Anna Chudíková z obce Jakubany, Terézia Saloňová z obce Jarabina, Pavlína Plavnická z obce Plaveč, Mária Ščensná z obce Vyšné Ružbachy a Mgr. Ivana Šipošová z mesta Stará Ľubovňa. Babičky prišli na prehliadku podporiť aj starostovia z jednotlivých obcí.
Babičky podľa pravidiel súťažili v troch disciplínach:
1. Medzigeneračná spolupráca prostredníctvom súťažnej disciplíny TRADÍCIU ODOVZDÁVAM DEŤOM
2. Udržiavanie a rozvíjanie ľudových tradícií prostredníctvom súťažnej disciplíny UKÁŽ, ČO VIEŠ
3. Zachovanie historickej pamäte prostredníctvom súťažnej disciplíny NAČIERAM DO MINULOSTI
Vo všetkých disciplínach sa babičky predviedli vynikajúco, preto vybrať jednu, ktorá postúpi ďalej bolo veľmi ťažké. Porota v zložení: Eva Arvayová (predsedníčka), Edita Oláhová a Dalibor Mikulík nakoniec rozhodli o tom, že postupujúcou babičkou na krajské kolo súťaže sa stala Mgr. IVANA ŠIPOŠOVÁ. Víťazke slávnostne odovzdala šerpu babička Mária Valigurská, ktorá získala titul Babička sympatia na celoslovenskej súťaži v Sabinove v auguste tohto roka.
Počas programu vystúpili okrem babičiek aj spevácka skupina Melódia, ktorá pracuje pri Základnej organizácii Jednoty dôchodcov v Starej Ľubovni, Ivana a Martin Karašovci a žiaci zo Základnej umeleckej školy Jána Melkoviča v Starej Ľubovni – Liliana Chovancová, Michal Semančík, Sofia Filičková a Ema Fröhlichová. Všetkým patrí veľké poďakovanie za spestrenie podujatia.
Víťazke ešte raz srdečne blahoželáme a držíme palce na krajskej súťaži.

Súvisiace odkazy

Nastavenia cookies