(ETNO)LABORATÓRIUM

 

V novembri pokračujeme vo folklórnom vzdelávaní

Ľubovnianske osvetové stredisko, kultúrna inštitúcia Prešovského samosprávneho kraja v spolupráci s Mestom Stará Ľubovňa a Národným osvetovým centrom pripravilo v rámci projektu Stará Ľubovňa Mesto kultúry 2021 sériu deviatich trojdňových vzdelávacích cyklov (ETNO)LABORATÓRIUM pre vedúcich folklórnych súborov a skupín, tvorcov programov a choreografií, aktivistov v oblasti folklóru, učiteľov základných a stredných škôl. 

Cieľom projektu je systematické vzdelávanie, ktoré má následne prispieť k vyššej kvalite tvorby a prezentácie folklórnych súborov a skupín, najmä z ľubovnianskeho regiónu.

Po úspešnom prvom vzdelávacom cykle v oblasti tradičnej ľudovej kultúry, folklóru, tanečného a hudobného folklórizmu s názvom (ETNO)LABORATÓRIUM sa v dňoch 19. – 21. novembra 2021 uskutoční druhý vzdelávací cyklus s množstvom zaujímavých tém, kde lektormi a prednášateľmi budú poprední pedagógovia z oblasti etnografie, etnomuzikológie, choreografie a pod.

 V piatok 19. novembra o 18.00 h začíname témou Vývoj tanečnej histórie v európskom kontexte, ktorú bude prednášať tanečná pedagogička a etnochoreologička Agáta Krausová. V sobotu 20. novembra o 10.00 h nás svojou témou pod názvom Čo tvorí spevácky štýl? obohatí etnomuzikologička Alžbeta Lukáčová. Sobotné popoludnie od 16.00 h doplní opäť tanečná pedagogička a etnochoreologička Agáta Krausová, ktorá sa bude venovať téme Dejiny tanečného folklorizmu s dôrazom na obdobie od 2. tretiny 20. storočia. Druhý trojdňový vzdelávací cyklus uzatvorí v nedeľu 21. novembra od 14.00h tanečný pedagóg Slavomír Ondejka s prednáškou na tému Tipy a formy nácvikov vo folklórnom kolektíve.

 Druhé cyklické vzdelávanie v oblasti folklóru bude v dôsledku aktuálnej nepriaznivej situácie súvisiacej s ochorením COVID-19 prebiehať ONLINE formou a záujem o účasť na online prezentáciách je potrebné nahlásiť mailom na osvetasl@nextra.sk do piatku 19. novembra 2021 do 12.00 h. Podujatie sa realizuje s finančnou podporou Fondu na podporu umenia.

Nastavenia cookies