DÚHA 2021/2022 - Slávnostné vyhodnotenie a Zborník

Slávnostné vyhodnotenie a vernisáž výstavy Dúha 2021/2022 v Starej Ľubovni

Prvý májový piatok už 26 rokov patrí slávnostnému vyhodnoteniu a vernisáži výstavy výtvarných diel celoslovenskej súťaže výtvarnej a literárnej tvorby detí Dúha. Po dvojročnej pauza sa všetci ocenení stretli 6. mája 2022 o 10:00h v obradnej sieni MU v Starej Ľubovni, kde si deti materských, základných a základných umeleckých škôl prevzali svoje ocenenia. Po slávnostnom vyhodnotení nasledoval slávnostný obed všetkých zúčastnených a po obede sa v Galérii Provinčný dom v Starej Ľubovni uskutočnila vernisáž výstavy výtvarnej tvorby súťaže Dúha. Výstava je sprístupnená do 31. mája 2022.

Vyhlasovateľom súťaže je Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR a usporiadateľom je Ľubovnianske osvetové stredisko, kultúrna inštitúcia Prešovského samosprávneho kraja.

Spolu takmer 700 výtvarných a literárnych prác hodnotila porota v zložení:

za výtvarnú časť:

Akad. maliar Andrej Smolák, Snina - predseda poroty

Mgr. Art. Lívia Stašková, Snina

Bc. Mária Kačeňáková, Stará Ľubovňa

Mgr. Eva Balboneová, Stará Ľubovňa

za literárnu časť:

doc. PhDr. Peter Karpinský, PhD., Spišská Nová Ves - predseda poroty

PaedDr. Eva Kollárová, Stará Ľubovňa

Mgr. Nina Kollárová, PhD., Prešov

Mgr. Katarína Ščigulinská, Šambron

Tento rok boli deťom ponúknuté opäť dve témy: Nohy mám na zemi a dlaňami sa dotýkam oblakov a Obzri sa dozadu – príbehy zo života našich predkov. Organizátori podujatia sa veľmi tešia počtu prác, ktoré boli do súťaže zapojené, čo vo svojom príhovore zdôraznil a pochválil riaditeľ Ľubovnianskeho osvetového strediska Ing. Martin Karaš. O kultúrny program sa počas podujatia postarali ZPOZ Človek človeku pri MsZ v Starej Ľubovni,

žiaci ZUŠ Jána Melkoviča v Starej Ľubovni, žiaci ZŠ na Komenského ul. v Starej Ľubovni

a FS Barvinok z Kamienky.

 

Ľubovnianske osvetové stredisko vydalo aj Zborník všetkých ocenených prác Dúha 2021/2022, ktorý si môžete pozrieť online kliknutím na priložený link:

Súvisiace odkazy

Nastavenia cookies