DEDKO REGIÓNU STARÁ ĽUBOVŇA 2023

 
Ľubovnianske osvetové stredisko v spolupráci s Mestom Stará Ľubovňa a Okresnou organizáciou Jednoty dôchodcov Slovenska organizujú, po úspešnom nultom ročníku, prvý ročník okresnej prehliadky DEDKO REGIÓNU STARÁ ĽUBOVŇA, ktorá sa uskutoční vo štvrtok 27. apríla 2023 v Dome kultúry v Starej Ľubovni so začiatkom o 16.00 h. 
Dedkovia z obcí Hniezdne, Jakubany, Jarabina, Kamienka, Plaveč a Vyšné Ružbachy zabojujú o titul Dedko regiónu, a tiež o titul Dedko publika, o ktorom rozhodnú diváci. Predstavia sa v troch disciplínach:
1. Remeslo má zlaté dno - ide v nej o prezentáciu tradičného ľudového remesla, ktorému sa dedko počas svojho života venoval alebo ktoré bolo spojené s jeho obcou, rodinou, s jeho okolím.
2. Načieram do minulosti - dedkovia vyrozprávajú publiku zaujímavú, veselú, smutnú alebo poučnú príhodu, ktorú počuli od svojich predkov, resp. príhodu, ktorú počuli pri spoločných stretnutiach na priadkach, krstinách, svadbách, pri práci alebo príhody, ktorú dedkovia počas svojho života zažili.
3. Ukáž, čo vieš – dedkovia budú prezentovať vedomostí, znalostí, daností a zručností, ktoré súťažiaci dostali do vienka, resp. ktoré nadobudli počas svojho života.
Súčasťou podujatia budú aj vystúpenia žiakov ZUŠ Jána Melkoviča v Starej Ľubovni, vystúpi spevácka skupina MELÓDIA, ktorá pracuje pri Základnej organizácii Jednoty dôchodcov Slovenska v Starej Ľubovni a hosťom programu budú SVIDNÍCKI HELIGONKÁRI zo Svidníka.
Na podujatí bude slávnostne vyhodnotená regionálna audiovizuálna súťaž DEDKO, ROZPRÁVAJ!, ktorú vyhlásilo Ľubovnianske osvetové stredisko. Súťaž je určená pre žiakov základných škôl, osemročných gymnázií a základných umeleckých škôl okresu Stará Ľubovňa.
Srdečne pozývame širokú verejnosť na krásne podujatie plné zručností, spomienok, životných príbehov a pozitívnej energie.
Nastavenia cookies